Matematik

Regne med rødder

11. september 2014 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er i gang med at regne med rødder, og synes det er svært.Hvordan har de regnet det ud?  Her er et eksempel fra bogen. 

√(7&?11?^6 )/?(?11?^3 )

Har vedhæftet et billede, hvis I ikke forstår det for oven. 


Svar #1
11. september 2014 af Maria10101 (Slettet)

Her er billedet
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det ordentligt så der ikke indgår underlige tegn som & og ?

Det er så

        7√(116) / 4√(113) .

Benyt, at       n√(am) = am/n ,  og at    1 / bn = b-n .


Svar #3
11. september 2014 af Maria10101 (Slettet)

Men hvordan får man det så til 11 3/28

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du må mene 113/28 . Man har

        7√(116) / 4√(113) = 116/7 / 113/4 = 116/7 · 11-3/4 = 116/7-3/4 = 11(24-21)/28 = 113/28 .

Man skal udføre brøkregningen   (6/7) - (3/4) .


Skriv et svar til: Regne med rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.