Matematik

Bestem a og b og benyt tal i en model??

11. september 2014 af nielsjulemand (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet et billede af opgave formuleringen.
 
a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b. 
 
b) Benyt modellen til at bestemme den årlige affaldsproduktion fra danske husholdninger i 
2005, og bestem det år, hvor den årlige affaldsproduktion fra danske husholdninger var 
3500 tons. 
 
c) Benyt modellen til at bestemme den årlige affaldsproduktion fra danske husholdninger i 
2009, og vurder modellens rækkevidde ud fra en sammenligning af den fundne værdi og 
den faktiske værdi, som var 3437 tons.

Er der nogle der please kan hjælpe mig med hvilke formler jeg skal benytte og hvordan jeg får løst disse tre opgaver da jeg står fuldstændig på bar bund??

Vedhæftet fil: mat 123.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Lav regression på tabellens data med en eksponentiel model.

b) Beregn w(t) for den værdi af t, der svarer til år 2005. Løs derefter ligningen w(t) = 3500 .

c) Beregn w(t) for den værdi af t, der svarer til år 2009 og sammenlign det beregnede tal med den faktiske værdi.


Svar #2
11. september 2014 af nielsjulemand (Slettet)

Forstår ikke hvordan jeg udregner ligninger og beregner alle de ting??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man bestemmer modellens konstanter a og b ved at lave regression på tabellens data. Derefter indsætter man i den fundne eksponentialfunktion, eller man benytter den til at løse en ligning.

Hvis man skal løse en ligning

         w(t) = b · at = w0 ,

isolerer man at og tager log() på hver side.


Skriv et svar til: Bestem a og b og benyt tal i en model??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.