Matematik

Komplekse tal

12. september 2014 af japaner (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal skrive følgende i polær form og angive modolus og argument.

hvad gør jeg med

1/e^i


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af Redub (Slettet)


Svar #2
12. september 2014 af japaner (Slettet)

vil havde forståelsen, kan ikke rigtig bruge resultatet når jeg ikke forstår det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af SuneChr

Man kan omskrive til
z = 1·e 0 + (- 1)·i 
Heraf ses, at
|z| = 1
arg z = /2


Svar #4
12. september 2014 af japaner (Slettet)

er det denne regel du benytter: 

1/e^z = e^-z ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2014 af SuneChr

z = 1/ex + yi  = e - (x + yi) 
- x = Re z  ∧  - y = Im z


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

rv = reiv

Så vi har

e-i = 1-1


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

#4 Ja


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2014 af SuneChr

# 5 annulleres.
Man har generelt
e^{\pm ix}=\cos x\pm i\cdot \sin x


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Argumentet er ikke 3π/2 , men -1 .

z = e-i = 1·ei·(-1)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.