Matematik

Differentialregning

13. september 2014 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved 

f(x)=-x4-2x3+3x2+1

Jeg har bestemt ligningen for tangenten til for f i punktet P(-2;f(-2))

Denne ligning har jeg fået til y=-4x-3

Derudover skal jeg finde et andet punkt Q, hvor de to grafer skærer hinanden.

Hvordan gør jeg dette? Når jeg sætter dem lig hinanden får jeg to x-værdier og ingen af dem passer til første punkt, som var (-2;f(-2), som jeg skrev ovenover. Så hvad gør jeg? 

Håber en vil hjælpe :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

ligningen for tangenten i  P(-2;f(-2))
er
                 y = -4x + 5
                                               prøv så igen, at sætte funktionerne lig med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2014 af peter lind

Metoden er rigtig så du har lavet en regnefejl et eller andet sted.

Tips til at finde fejl

Brug et CASværktøj til at finde hvor fejlen er. Se først hvad ddit CASværktøj siger om den korrekte løsning. Siger den noget andet er der en fejl mellem start og slut. Gå ind på midten af dine udregninger og lad dit CAS værktøj finde løsningen der. Giver den det rigtige svar har du en fejl til højre for hvor du har beregnet. Ellers er der en fejl til venstre for din beregning. Gentag så med den af de to halvdele, der har en fejl. På den måde kan du hurtig  finde det præcise sted hvor fejlen(evt. den første fejl, hvis du har lavet flere).


Svar #3
13. september 2014 af pige5 (Slettet)

Hvordan får du det? :) 


Svar #4
13. september 2014 af pige5 (Slettet)

Hvordan får du y=-4x+5 

når x0=-2

f(x)=5

f'(x)=-4

Når jeg så sætter ind i y=f'(x)*(x-x0)+f(x)

så giver det da y=-4x+3 eller er jeg helt galt på den??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2014 af mathon

       y = -4·(x-(-2)) + f(-2)

       y = -4·(x+2) + 13…


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

f'(x)=-1*4*x4-1-2*3*x3-1+3*2*x2-1

f'(x)=-4x3-6x2+6x

f(-2)=13

f'(-2)=-4

y=f'(x)*(x-x0)+f(x)

Punktet (-2,-2)

y=-4*(x--2)+13

y=--4x-8+13

y=-4x+5

Jeg får dens hældning til y=-4x+5


Svar #7
13. september 2014 af pige5 (Slettet)

Har fundet min fejl :-) Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.