Matematik

årlige procentvise

13. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 
hvordan finder jeg den årlige procentvise, hvis spørgsmål lyder: 

benzin prisen var 7,85  i 2001 og i 2011 var den 11,68 
- Bestem den årlige procentvise. 
Jeg troede man skulle sige 

11,68/7,85= (1 + 1,48)10 = 2,53?? syntes bare ikke det giver mening. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

7,85*(1+r)10=11.68

(1+r)10=11.68/7.85

(1+r)=√(11.68/7.85)

r=√(11.68/7.85)-1


Svar #2
13. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Hvad er formlen til dette? undskyld hvis jeg har misforstået og tak for hjælpen 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2014 af SuneChr

# 1
De to første linjer er rigtige.
Hvad skal det kvadratrodstegn i tredje linje?
Man har
1 + r  =  (11,68/7,85)^(1/10)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

Rettelse 1#

(1+r)10=11/7,85

√(1+r)10=10√(11/7,85)

(1+r)=10√(11/7,85)

r=10√(11/7,85)-1


Skriv et svar til: årlige procentvise

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.