Matematik

Skæringspunkt

13. september 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn skæringspunktet mellem de to lineære sammenhænge:

y = 3x + 4     y = 6x + 7

Kan man ikke finde løsningen på en anden måde end at tegne graferne. Men har opgaven overhovedet nogen løsningen, fordi b er = 4 og = 7, det vil jo så at graferne ikke skærer hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

For skæringspunktets x-koordinat skal der gælde

        3x + 4 = 6x + 7 .

Løs nu denne ligning og beregn så den tilhørende y-værdi for skæringspunktet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2014 af peter lind

Sæt højresiderne lig hinanden. Det giver en ligning til bestemmelse af x koordinaten for skæringspunktet.

Der er en løsning. Der er ikke noget problem med at b er forskellige. Hvis a er ens for de to linjer vil linjerne være enten parallelle eller ens og så er der et problem


Svar #3
13. september 2014 af Yeew (Slettet)

3x+4 = 6x+7

-3x = 3

x=-1

Y=3*-1+4 =1      dvs. at skæringspunktet er  -1,1  , rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Svar #5
13. september 2014 af Yeew (Slettet)

Men hvad gør man når a er ens ? fx y=3x+5  y=3x-8

 3x+5 = 3x-8

0x= -13

Man kan jo ikke sige -13 dividerer med 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. september 2014 af peter lind

Ligegyldigt hvilket x du sætter ind kan du ikke få ligningen til at holde, så der er ingen løsning. Rent geometrisk. De to linjer er parallelle, så de har ikke noget skæringspunkt


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2014 af OnceUponATime (Slettet)

#5

Jeg vil gerne lige gøre opmærksom på, at 0x er det samme som bare x. Altså 0x = x

Du skal altså ikke dele -13 med 0

Og selv hvis du deler -13 med 0 er det i orden.

Du kan godt sige -13/0, men du kan ikke sige 0/-13

Fordi 0 er udeleligt.

Jeg tror nemlig, at du må have forvekslet de to ting..


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2014 af peter lind

#7. Det er dig der roder i det. x*0 = 0 så  uafhængig af hvad x er kan du ikke få -13. Du kan ikke dividere med 0 men du kan dividere et hvilket som helst tal≠0 op i 0. resultatet vil blive 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2014 af OnceUponATime (Slettet)

#1 Du har ret! Det er 1x jeg tænkte på. Og ja, du har også ret med resten!


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2014 af 123434 (Slettet)

5#

Dine to ligninger er parallele, de har begge stigningstallet 3x. De to ligninger vil aldrig mødes, og dermed aldrig få samme skæringspunkt

Du har 3x+5 og 3x-8

Det svarer lidt til, at to personer i begyndelsen vejer det samme, men så tager den ene 5 kg på, og den anden taber sig 8 kg.


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.