Matematik

Power Series Method

14. september 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Hvis vi kender til følgende sammenhæng med an'erne som konstant:

a1 - a0 = 0  ,   2a2 - a1 = 0   ,   3a3 - a2 = 0

Hvordan kommer vi så frem til fakultet?:

a2 = a1/2 = a0/2!   og   a3 = a2/3 = a0/3!

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2014 af peter lind

Forstår ikke rigtig problemet. Du har jo regnet det ud


Svar #2
14. september 2014 af Haxxeren

#1

Jeg forstår ikke trinene:

a1/2 = a0/2!  og  a2/3 = a0/3!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2014 af peter lind

Den første 2! = 2*1 = 2

a2/3 = (a0/2!)/3 =  a0/(3*2!) = a0/3!  idet 3! = 3*2*1


Svar #4
14. september 2014 af Haxxeren

#3

Det er sku rigtigt. Tak.


Svar #5
15. september 2014 af Haxxeren

Et generelt spørgsmål:

Hvordan læser man:    2n1!     med n lig et tal?

Læser man det 2n(1!) eller (2n1)!


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det læses 2n·(1!) . Ellers skal der parentes omkring alt det, der skal fakulteres.


Svar #7
15. september 2014 af Haxxeren

#6

Super.

Jeg har vedhæftet et udsnit af en længere note, men jeg kan slet ikke få formlerne for a2n og a2n+1 til at give mening. Kan du f.eks. udregne a2 ud fra formlen for a2n?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg


Svar #8
15. september 2014 af Haxxeren

#6

Se bort fra #7. Jeg løser det på en anden måde.


Svar #9
15. september 2014 af Haxxeren

Er det muligt at benytte binomialrækken på (1 - v)-1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, inden for rækkens konvergensinterval.


Svar #11
15. september 2014 af Haxxeren

#10

Nu læste jeg lige på wikipedia, at:

(1 + x)α = ∑m=0(αm)xm

hvor (αm) = α!/(m! · (α-m)!) og hvor der skal gælde, at ∝≥ m ≥ 0 samt (αm) = 0 for m < 0 eller m > α

I mit tilfælde har vi så:

(1 - v)-1/2 = ∑m=0(-1/2m)(-v)m

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man plejer ikke at bruge ! ved ikke-heltallige argumenter men ellers er det vist korrekt.


Svar #13
15. september 2014 af Haxxeren

#12

Det forstod jeg ikke. Hvordan udregner jeg (-1/2m) så?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ved at benytte det generaliserede udtryk

        \binom \alpha k = \frac{\alpha^{\underline k}}{k!} = \frac{\alpha(\alpha-1)(\alpha-2)\cdots(\alpha-k+1)}{k(k-1)(k-2)\cdots 1}
  \quad\text{for } k\in\N \text{ and arbitrary } \alpha.

(Her fra artiklen http://en.wikipedia.org/wiki/Binomial_coefficient ).


Svar #15
15. september 2014 af Haxxeren

#14

Jeg vil gerne udregne de første 5 led, dvs.:

(1 - v)-1/2 = ∑5m=0(-1/2m)(-v)m

Jeg har ikke brugt formlen i #14 før, så vil du vise mig, hvordan det foregår? og hvad står k for med en streg under?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2014 af peter lind

#11  formlen gælder kun for hele tal


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er forklaret andetsteds i wiki-artiklen, men det kan du jo blot ignorere og benytte det eksplicitte udtryk til højre for lighedstegnet. Indsæt α = -1/2 .

Man har så

        (1 - v)-1/2 = 1 + (1/2)v + (3/8)v2 + (5/16)v3 + (35/128)v4 + ...


Svar #18
15. september 2014 af Haxxeren

#17

Har du brugt formlen i #14? Jeg kan sku ikke se det for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Egentlig skelede jeg til min gamle integraltabel, der er fyldt med mange gode formler. Men man går frem således:

k = 1:   (-1/21) = (-1/2)/1 = -1/2

k = 2:  (-1/22) = (-1/2)·(-1/2-1)/2! = 3/8

k = 3:  (-1/23) = (-1/2)·(-1/2-1)·(-1/2-2)/3! = -(1/2)·(3/2)·(5/2)/3! = -5/16

k = 4:  (-1/24) = (-1/2)·(-1/2-1)·(-1/2-2)·(-1/2-3)/4! = (1/2)·(3/2)·(5/2)·(7/2)/4! = 35/128

k = 5:  (-1/25) = (-1/2)·(-1/2-1)·(-1/2-2)·(-1/2-3)·(-1/2-4)/5! = -(1/2)·(3/2)·(5/2)·(7/2)·(9/2)/5! = -63/256


Svar #20
15. september 2014 af Haxxeren

#19

Undersøger man ikke for k = 0? Ville egentlig bekræfte, at første værdi skulle give 1 for (1+x)α, hvis man brugte formlen i #14.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.