Matematik

FORSKRIFT FOR F

15. september 2014 af Lenabaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betem en forskrift for en lineære funktion f: 

19) f(-3) = 0 og f(-5) = -1 
20) f (-3) = 0 og f (-5) = - 2/5 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Da f er lineær har f formen f(x)=ax+b.

Du har så, at a(-3)+b=0 og -1=a(-5)+b. Disse to ligninger løser du og får, at a=½ og b=3/2.

Tilsvarende for 20)


Skriv et svar til: FORSKRIFT FOR F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.