Matematik

Hvordan finder jeg en side, når jeg kun har oplyst en vinkel, side og vinkelhalveringslinje?

15. september 2014 af LilleLine11 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle :D

Jeg er ny både her og på HTX, så er lidt grøn og nybegynder på det hele.

Min opgave lyder;
I en trekant ABC får du oplyst vinkel A = 66,6º, b = 4,6 og vinkelhalveringslinje A = 3,2

Jeg skal nu regne de resterende sider og vinkler ud, og der er mit problem så.. :)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af mathon

       v_A=\frac{2bc\cdot \cos\left ( \frac{A}{2} \right )}{b+c}

      3,2=\frac{2\cdot 4,6\cdot c\cdot \cos\left (33,3^{\circ}\right )}{4,6+c}

       c=\frac{3,2\cdot 4,6}{2\cdot 4,6\cdot \cos(33,3^{\circ})-3,2}

       a=\sqrt{b^2+c^2-2bc\cdot \cos(A)}=\sqrt{4,6^2+c^2-2\cdot 4,6\cdot c\cdot \cos(66,6^{\circ})}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af SuneChr

Lad A0 være det sted, hvor vinkelhalveringslinjen fra A skærer BC.
Benyt cos relationen til at finde |A0C|. Du kender jo vinkel A0AC .
 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg en side, når jeg kun har oplyst en vinkel, side og vinkelhalveringslinje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.