Matematik

Beregning af trekantes ukendte sider i trekanten

15. september 2014 af Majmon4545 (Slettet) - Niveau: B-niveau

i trekanten ABC er a=36 h^b=4,8 m^b=9,4

beregn trekantens ukendte sider


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af 123434 (Slettet)

h^b

Hvad menes der med det?


Svar #2
15. september 2014 af Majmon4545 (Slettet)

at h er nedløftet i b

ved ikke hvordan man skriver på den måde herinde 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2014 af SuneChr

hb = højden, der går fra vinkel B til modsatte side b.   hb ⊥ b
Benyt i bjælken [x2] over skrivefeltet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af 123434 (Slettet)

hb=4,8 m

a=36

mb=9,4

hb er nok højden til b, hvor mb er medianen til b


Svar #5
15. september 2014 af Majmon4545 (Slettet)

når okay 

a=36 og h=4,8 og mb=9,4

sådan nu er det ordentligt skrevet op


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2014 af 123434 (Slettet)

Er den retvinklet?


Svar #7
15. september 2014 af Majmon4545 (Slettet)

det står der ikke noget om, men skal virkelig bruge hjælp da jeg skal aflevere om 2 timer


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du må mene hb = 4,8 og mb = 9,4 .

Af    hb = a·sin(C) bestemmer man vinkel C.

Kald medianens fodpunkt på AC for D. I trekant BDC kender man da vinkel C, siden |BC| = a og siden |BD| = mb . Benytter man en cosinusrelation i trekant BCD har man da

        mb2 = a2 + (b/2)2 - 2(b/2)·a·cos(C)

som er en 2.-gradsligning i den ukendte side b .

I trekant ABC kender man nu siderne a og b og vinkel C og kan så benytte en cosinusrelation til at beregne siden c. Herefter kan de sidste vinkler A og B bestemmes ved at benytte sinusrelationerne eller cosinusrelationer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2014 af SuneChr

Lad B1 og B2 være henholdsvis skæringen af medianen og højden på stykket AC
Derved har vi to retvinklede trekanter BB1B2 og BCB2
Endvidere har man
sin C = |BB2| / |BC|


Svar #10
15. september 2014 af Majmon4545 (Slettet)

forstår det ikke helt, kan du prøve at sættets tal ind


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Prøv at følge forklaringen i #8 mens du laver skitser af situationen. Hvad er det, du ikke forstår helt?


Svar #12
15. september 2014 af Majmon4545 (Slettet)

jeg skal have det ind på maple 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Held og lykke med det.


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2014 af SuneChr

# 12
Undskyld - ....................
men hér farer jeg op i et rødt felt:
- Lader du se passivt til at en maskine arbejder for dig uden at vide, hvad den har med at gøre?
Først og fremmest gælder det om at forstå, hvad det handler om, og bagefter lader man maskinen om det kedelige arbejde.


Skriv et svar til: Beregning af trekantes ukendte sider i trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.