Matematik

pythagoras hjælp

19. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave at udregne en retvinklet trekant abc.
AC er 11,1 cm og BA er 12,7 CM.
BCmangler mål. 

Jeg skal bestemme længden af BC. 
Jeg havde sagt følgende:
Jeg har brugt denne formel da vi ikke kender BC.
Opgave 3. 
√11,12+12,72 = √123,21+161,29=√284,5=16,933 
Tegnet skulle forstille kvadratroden. 
Men i den rettede opgave bliver resultatet 6,1709. Nogen der kan fortælle hvad jeg skal gøre? 
 


Svar #1
19. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Jeg har også prøvet at regne det på denne måde:
12,72-11,12= X2
161,29-38,08=X
X=Kvadratroden af 161,29-38,08 = Kvadratoden af 123,21=11,1 cm. 

Dette giver dog heller ikke resultatet, ihvertfald ikke det som der er opgivet. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:

"at udregne en retvinklet trekant abc ABC" !

Vinkler skrives med stort. Små bogstaver angiver vinklernes modstående sider.

Hvilken en af vinklerne er ret ? A, B eller C ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Den rette vinkel er C, og den modstående side, c, er derfor hypotenusen.

b = 11,1  ( ene katete ).  c = 12,7.  Du skal finde a ( anden katete ).

Pythagoras siger:  Summen af kateternes kvadrater = hypotenusens kvadrat :

a2 + b2 = c2   =>

a2 = c2 - b2    =>

a = √( c2 - b2 )

Prøv at regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2014 af mette48 (Slettet)

a2+c2=b2                         a, b og c er siderne  som de er betegnet i den akruelle trekant

BC2+BA2=AC2

x2+11,12=12,72

x2+123,21=161,29

x2=161,29-123,21

x=√38,8

x≈6,2


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. september 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Det er rigtigt, mette48.

#0:  Så behøver du ikke at tegne og regne:  Du skriver bare af efter mette48. Det er meget nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2014 af mette48 (Slettet)

Ja hesch, det er nemmere.

Med alle de pussige resultater/tal i #0 og #1 valgte jeg at skrive alle mellemresultaterne med. Det plejer jeg ikke at gøre. Nu er det så op til spørgeren hvor meget hun vil gøre ud af at komme til at forstå hvordan opgaven er løst. Der skal arbejdes med det.


Skriv et svar til: pythagoras hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.