Fysik
6.6 Spændingskurve
Udgangsspændingen fra en variabel spændingsforsyning forløber efter en sinuskurve med maksimalværdi 311 V og frekvens 50 Hz, dog mangler ved den aktuelle indstilling de første 45 grader i hver halv-periode.
a) Skitser spændingskurven for en hel periode. Gøres det ligesom i 6.4 eller er det anderledes at skitsere end at tegne med hensyn til spændingskurven?
b) Beregn spændingens middelværdi og effektværdi. Jeg har stillet samme spørgsmål i 6.4, så behøver ikke svar på denne.
Hvad er spændingskurvens formfaktor og hvordan beregner man den?
Venlig hilsen
Svar #1
20. september 2014 af hesch (Slettet)
#0: Formfaktor = effektivværdi / middelværdi.
( Således er formfaktor for en jævnspænding = 1 )
Svar #2
20. september 2014 af hesch (Slettet)
#0: Spørgsmål a): Se fig (a) her:
Øjeblik: forkert link.
I stedet, sort kurve her:
Svar #3
21. september 2014 af multo26 (Slettet)
Ok, det vil sige at der ikke skal enheder på en skitse vel? Er min skitse forkert i forhold til at der mangler 45 grader i hver halvperiode eller skal det være præcis som dit øverste link eller lidt anderledes? Ved ikke hvad det vil sige. Er det en periode jeg har tegnet på tegningen der kommer efter denne?
#2#0: Spørgsmål a): Se fig (a) her:
Øjeblik: forkert link.
I stedet, sort kurve her:
Svar #4
21. september 2014 af multo26 (Slettet)
Svar #5
21. september 2014 af hesch (Slettet)
Ja, spændingen i de første 45º af hver halvperiode = 0.
Se sort kurve i linket i #3.
Du behøver ikke at have "millimeterpapir", osv., når du tegner. Du skal blot skitsere kurven.
Svar #6
21. september 2014 af multo26 (Slettet)
Svar #7
21. september 2014 af hesch (Slettet)
#6: Hvis jeg ser gennem fingre med, at dine kurver mere ligner trekantkurver en sinuskurver, så ser det fint ud :)
Skriv et svar til: 6.6 Spændingskurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
