Matematik

pythagoras

25. september 2014 af Revolu3104 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan finder jeg katete a og b? vinkel A er 32grader og hypotenusen er 5..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af SuneChr

sin A = a/c
cos A = b/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Hvis der er tale om en retvinklet trekant, er vinkel C = 90 grader 

Isoler a i følgende: 

\frac{Sin(A)}{a} = \frac{Sin(C)}{c} = \frac{Sin(32)}{a} = \frac{Sin(90)}{5}


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2014 af SuneChr

# 0
Trods din overskrift, Pythagoras, kan hans læresætning ikke, i første omgang, benyttes, da vi kun kender én side i den retvinklede trekant. Får vi en side mere, kan læresætningen benyttes. 


Svar #4
25. september 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Så passer det vel at katete a=4,24 og b=2,65?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal bytte om på a og b. Siden a ligger over for vinkel A.


Svar #6
25. september 2014 af Revolu3104 (Slettet)

Super tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.