Matematik

Målestoksforhold

25. september 2014 af study12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg sidder med en opgave der lyder således:

Hvor mange km i virkeligheden svarer til 1 cm på kortet, når målestoksforholdet er:

1:100.000

1:20.000

osv.

- Nogle der vil forklare? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

100000 cm = 1 km

idet 100 cm = 1 m 

og 1000*100 cm = 1 m * 1000 <=> 100000 cm = 1000 m = 1 km


Svar #2
25. september 2014 af study12 (Slettet)

vil det sige, at jeg først og fremmeste beregner 100.000 cm om til m ved at gange med 100 = 1000 m

og derefter omregnes til km: 1000/1000= 1 km ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, du regner centimeter om til meter ved at dividere med 100. Du har jo, at 100 cm = 1 m

Du regner centimeter om til kilometer ved at dividere med 100000, idet 100000 cm = 1 km


Svar #4
25. september 2014 af study12 (Slettet)

men efter, at man har omregnet til meter, kan man derefter omregne det til km.

1 m svarer til 0,001 km 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Ja, men se #1 og #3. Du skal bare dividere med 100000, hvis du har målet i cm for at få det i km.


Svar #6
25. september 2014 af study12 (Slettet)

Tak for det!

- sådan fandt jeg frem til svaret: 100.000*0,00001= 1 km


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.