Matematik

Andengradsliging hjælp

26. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner jeg videre her?

1/3*x^3-4x^2+12x=0 ⇔


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Medmindre I har lært polynomiedivision så vil jeg anbefale CAS

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Faktoriser venstresiden ved at benytte nulreglen. Denne ligning skal kunne løses uden CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af kieslich (Slettet)

Sæt x udenfor en parenter og brug nulreglen:

1/3*x3-4x2+12x=0 <=> x = 0  v  1/3*x2 - 4*x +12 = 0  


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

(x)(\frac{1}{3}x^2+4x+12) = 0


Svar #5
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak! Har fået styr på det


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er fortegns-tastefejl i dit udtryk.

        f(x0 = (1/3)x3 - 4x2 + 12x = (1/3)·x·(x2 -12x +36) = (1/3)·x·(x-6)2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#6 

Det er også rigtigt. Der menes naturligvis 

(x)(\frac{1}{3}x^2-4x+12)


Skriv et svar til: Andengradsliging hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.