Matematik

Har Grafen en tangent?

26. september 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en som vil hjælpe med vedhæftede opgave, b?


Svar #1
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Her er opgaven vedhæftet, og det er b


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten for tangenten til grafen forfunktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er f '(x0). Hvis man skal undersøge, om en funktions graf har en tangent med hældningskoefficient -5 , skal man derfor løse ligningen

        f '(x0) = -5 .

Her er f(x) = (1/3)x3 -4x2 +12x .


Svar #3
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvad er det så jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bestem forskriften for den afledede funktion f '(x), og løs så ligningen  f '(x0) = -5  . Forskriften for f '(x) er allerede bestemt under spm a).


Svar #5
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

f'(x) = x2-8x+12

hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at læse de forklaringer, du får. Du skal så løse ligningen f '(x0) = -5  .


Svar #7
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har jo udtrykket for f '(x). Løs så ligningen

         f '(x0) = x02 - 8x0 + 12 = -5 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2014 af mathon

        hvor
                         x02  -  8x0  + 17 > 0

Hvad kan du konkludere?


Svar #10
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

f'(x0) = x0- 8x0 + 17 = 0

Skal jeg så finde diskriminanten nu?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det vil være en god ide.


Svar #12
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvad skal jeg så når den er fundet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så skal du bruge diskriminanten til at opnå information om ligningens løsninger.


Svar #14
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

skal jeg så finde x0


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal starte med at beregne ligningens diskriminant. Man skal finde mulige løsninger til den 2.-gradsligning.


Svar #16
26. september 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak! 


Skriv et svar til: Har Grafen en tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.