Fysik

hubbletiden

27. september 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er i gang med en rapport, men jeg kan slet ikke gennemskue, hvordan jeg skal regne hubbletiden ud som er opgave e i resultatbehandlingen af rapporten..

jeg fik hubblekonstant til at være 0, 00024125 1/s  

Vedhæftet fil: Hubbles lov- øvelse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hubbletiden er det inverse af Hubble-konstanten H0 , der har enheden s-1 . Regn færdig ved at indsætte

        t0 = 1 / H0 = 1/ (0,00024125 s-1) = ...


Svar #2
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

4145,07772 i enhed jeg ikke ved hvad er?? kan det passe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

\frac{1}{s^{-1}} = s


Svar #4
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

mange tak for svaret, men er udregningen rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

Udregningen ser rigtigt ud. Der er et par fejl i din rapport. R2 er angivet forkert.

Sidste side: Er det k eller H0 der er din Hubbelkonstant?. enheden på H0 er forkert i den ene formel og mangler i den næste.


Svar #6
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

hvorfor er r^2 værdien angivet forkert?? :)


Svar #7
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

og hvorfor er hubblekonstantens enhed angivet forkert?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

R= 0,9994 se din figur

Enheden du har skrevet er 1/s - s-1 . det skal kun være 1/s, og det skal også stå i næste linie


Svar #9
27. september 2014 af Ellapigen (Slettet)

så s^-1 er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

nej det er den rigtige enhed. og det skal stå sidst i begge linier under d) i din rapport

den misforstod jeg måske. 1/s = s-1   men du har skrevet 1/s - s-1  kun en af dem skal stå der.


Skriv et svar til: hubbletiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.