Fysik

2.40 Jævnstrømsgenerator.

28. september 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Figuren viser en jævnstrømsgenerator parallelkoblet med et akkumulatorbatteri, som forsyner en ydre belastning med den samlede modstand R.

EG=236V    EB=232V    RG=2,0Ω    RB=4,0Ω     R=20Ω

Beregn strømmene i generator, akkumulator og belastningsmodstand.


Svar #1
28. september 2014 af multo26 (Slettet)

Tegning.
Vedhæftet fil:20140928_113941.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Opstil en knudepunktsligning ( Kirchhoff ), med knudepunkt for oven i tegningen, og med spændingen U:

IG + IB - IR = 0                =>

(UG - U) / RG (UB - U) / RB  -  U / R  = 0

Isoler og beregn U.

Beregn herefter IG , IB , IR


Skriv et svar til: 2.40 Jævnstrømsgenerator.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.