Matematik

kugle - vektor

28. september 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har vandskligheder med at løse b og c i denne opgave. Hvis nogle ville hjælpe vil det betyde en del :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

Kuglens ligning trillede vist væk.


Svar #2
28. september 2014 af Sneharusha (Slettet)

Den trillede tilbage:
den Screen Shot 2014-09-28 at 12.17.03.png


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2014 af mathon

 Kuglen
                               x·x + y·y + z·z = r2
har i (xo,yo,zo)
tangentplanen
                               xo·x + yo·y + zo·z = r2

hvoraf i
               \begin{array}{|c|c|c|} x_o & y_o & z_o \\ \hline 0&3&6\sqrt{2}\\ \end{array}

                               0\cdot x+3\cdot y+6\sqrt{2}z=81

                               3y+6\sqrt{2}z-81=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2014 af mathon

c)
                    t=x=47+s
                    t=y=-s

                        t=47+(-t)

                        2t=47

                        t=\frac{47}{2}=23\tfrac{1}{2}

skæringspunkt
                        (x_s,y_s,z_s)=\left (23\tfrac{1}{2} ;23\tfrac{1}{2} ;23\tfrac{1}{2} \right )


Skriv et svar til: kugle - vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.