Fysik

Varmemængde

28. september 2014 af pige5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Opgaven lyder på: 

Du skal opvarme en jernpande fra 20oC til 200oC. Jernpanden vejer 1,5 kg. 

A. Beregn den varmemængde Q, der skal tilføres panden. Jerns specifikke varmekapacitet er 0,45 kJ/K*kg. 

Jeg er lidt i tvivl om, hvad man skal køre, så jeg håber, der er en, der har lyst til at hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af peter lind

Q = m*c*ΔT   m er mssen, c er varmefylden og ΔT er temperaturstigningen


Svar #2
28. september 2014 af pige5 (Slettet)

Tusind tak :-)

Kan det så passe, jeg får: 

Q= 1,5 kg * 0,45 kJ/K*kg * (200oC-20oC) = 121,5 J ? 


Svar #3
28. september 2014 af pige5 (Slettet)

Eller er enheden 

121,5 kJ/(kg*oC)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af peter lind

Enheden er Joule


Svar #5
28. september 2014 af pige5 (Slettet)

Så 121,5 J er korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men metoden er korrekt


Skriv et svar til: Varmemængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.