Matematik

Geometri; katete og hypotenuse?

28. september 2014 af Pebernødden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med lidt af et problem her:

Sprøgsmål 1: I en retvinklet trekant er hypotenusens længde 14, mens den ene katete har længden 6. Bestem længden af den anden katete?

Jeg tror at det har noget med:

Sin A = a / c

Sin 30 = a / 6

16 : 6 = 2,66

6 * 2,66 = a

a = 16?

Spørgsmål 2: http://gyazo.com/dd31fd45f8b73dbc68c511d4abd156d7

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Spm 1. Benyt Pythagoras    a2 + b2 = c2 , hvor c er hypotenusen.

Spm 2.

              

Benyt, at der er to ensvinklede, retvinklede trekanter i figuren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af mathon

Spm 1.

                              k_2=\sqrt{14^2-6^{2}}

Spm 2.

                               \frac{{\color{Red} \mathbf h}}{2,1}=\frac{7,6+3}{3}


Svar #3
28. september 2014 af Pebernødden (Slettet)

Mange tak til jer begge :)


Skriv et svar til: Geometri; katete og hypotenuse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.