Fysik

En låge

28. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået en opgave hvor du har givet en låge med tyngde G=500N.

Jeg har tegnet en beregningmodel, nu er mit spørgsmål, hvordan beregner jeg de vandrette kræfter?

Vedhæftet fil: xax.PNG

Svar #1
28. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg er et billede af lågen

Vedhæftet fil:xaxaxax.PNG

Svar #2
28. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Resultaterne: H_a = 400 og H_b = 400 og V_a = 500.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg går ud fra, at tyngdekraftens angrebspunkt er midt i lågen.  Omkring et punkt midt mellem hængslerne, må der derfor være et moment = 500N * 0,8m = 400Nm. Samtidig ved vi, at summen af vandrette kræfter i øverste og nederste hængsel = 0, så de to kræfter må være lige store, men modsatrettede. Deraf:

Fvandret * ½ * 1m = ½ * 400Nm    =>

Fvandret = 400N , mod højre foroven, og mod venstre forneden.


Svar #4
28. september 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Tusinde tak - det gav mig lige forståelsen for det :)
You sir need a medal.


Skriv et svar til: En låge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.