Matematik

Vektorer

28. september 2014 af ShadH - Niveau: B-niveau

I et koordinatsæt er der givet 2 vektorer, vektorM (5,2t) og vektorN (2t-3,2) hvor t er et tal.

Bestem de værdier for t, for hvilke

vektorM*vektorN = 4

Hvad gør man her? Isolerer man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

            [5,2t] • [2t-3,2]= 5·(2t-3) + 2t·2 = 4
          
   Løs ligningen
                             5·(2t-3) + 2t·2 = 4


Svar #2
28. september 2014 af ShadH

Hmm....

5*(2t+3) = 10t+15

2t * 2 = 4t 

14t+15. 

14t = 4-15

14t = -11

Er det her rigtigt? Jeg er i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2. Start med det rigtige udtryk. Se #1.

Svar #4
28. september 2014 af ShadH

5*(2t+3)+2t*2=4

10t+15+4t=4

14t+15=4

14t=4-15

14t= -11


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er jo

        5·(2t-3) + 2t·2 = 4

         14t = 19


Svar #6
29. september 2014 af ShadH

Nåååååååååååår, jeg har lavet den dumme fejl at skrive 5*(2t+3) og ikke 5*(2t-3)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.