Matematik

linenær funktion/modeller.

29. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan se andre har haft lignende opgaver herinde, men har f.eks. ikke forstået hvordan man i opgave A er kommet frem til at den lineære model er : (4,241) og (10,439) nogen der kan forklare hvordan disse 3 opgaver regnes? Gerne så det er let at forstå. 
Tak :) 

Vedhæftet fil: ff.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

a) Den lineære model er y = ax + b, så først findes hældningskoefficienten a

a = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}      , hvor (x1, y1) og (x2, y2)  er dine to punkter, dernæst findes b ud fra ligningen

y1 = ax1 + b

b) sæt x = 19 og brug din model til at beregne y

c) sæt y= 650 og brug din model til at beregne x


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af PeterValberg

a) du får oplyst, at det er en lineær model y = ax + b
    du får oplyst to punkter (4, 241) og (10, 439) hvor x-koordinaterne er antal år efter 1991
    og y-koordinaterne er antal Dankort betalinger (målt i mio.)

Brug de to kendte (oplyste) punkter til at bestemme værdierne for a og b

se eventuelt video nr. 4 og 6 (talt fra oven) på denne videolisten [ link ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
29. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

Hej Peter, tak for svar.
Jeg har ikke fået oplyst nogen punkter, det er noget som står i facitlisten. Altså noget jeg selv burde kunne finde ved hjælp af opgaven. 
hvordan finder jeg de 2 punkter???? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2014 af PeterValberg

Jo, det får du faktisk oplyst i opgaveteksten:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Svar #5
30. september 2014 af idaoline01 (Slettet)

På den måde!!! tusind tak, det havde jeg slet ikke opfanget! 


Skriv et svar til: linenær funktion/modeller.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.