Matematik

Forhold-Please hjælp.

29. september 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

Jeg er stødt ind på en opgave, som jeg overhovedet ikke kan regne mig frem til. Har prøvet, men er ret sikker på, at det ikke er rigtigt.

Spørgsmålet lyder:

En barbecueblanding på 60 g består af salt, løg og chili i forholdet 6 : 3 : 1.
Hvor mange gram af hver del er der?

Jeg håber virkelig meget, at der er nogle der vil hjlælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af mathon

      forholdstal
                       salt      6
                       løg       3
                      chili       1
                                  10


                      \tfrac{6}{10} af 60 g er salt
                      \tfrac{3}{10} af 60 g er løg         
                      \tfrac{1}{10} af 60 g er chili


Svar #2
29. september 2014 af sofie234 (Slettet)

For at få svaret med blandet tal, skal jeg så bare gange 6/10 med 60?

Altså; 6/10*60=36 g


Svar #3
29. september 2014 af sofie234 (Slettet)

Jeg har også lige en anden opgave:

I 7.A er der 25 elever. Forholdet mellem drenge og piger er 2 : 3.
Hvor mange drenge og piger er der i klassen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af Soeffi

#3: Du har

Antal piger + antal drenge = 25 og (antal drenge/antal piger) = 2/3

eller

Antal piger = x og antal drenge = y

x + y = 25 og y/x = 2/3 eller y = (2/3) x


Skriv et svar til: Forhold-Please hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.