Matematik

Hjælp til to korte opgaver

29. september 2014 af sofie234 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Håber at der er nogle der vil hjælpe mig, for det haster virkelig.

1.1 I 7.A er der 25 elever. Forholdet mellem drenge og piger er 2 : 3.
Hvor mange drenge og piger er der i klassen?

1.2 I 7.B er der 27 elever. Forholdet mellem dem der går til sport, og dem, der ikke går til sport, er 5 : 4.

a) Hvor mange elever går til sport?
b) Hvor mange elever går ikke til noget?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af mathon

brug forholdstal
                           drenge    2
                           piger       3
                                          5

                            \tfrac{2}{5} af 25 elever er drenge
                            \tfrac{3}{5} af 25 elever er piger


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af mathon

Samme metode i 1.2

              opstilling af forholdstal
              sum af forholdstal
              opstilling af brøkdele med summen som nævner
              antalsberegning
                           


Svar #3
29. september 2014 af sofie234 (Slettet)

Okay tusind tak. Men nu er der desværre en opgave igen :( Så vidt jeg kan se, nytter det ikke rigtig noget at opstille det i forholdstal.

1.5 På en saftflaske står, at indholdet skal blandes med vand i forholdet 1 : 2.

a) hvor meget vand skal der tilsættes 2 dl ren saft?
b) Hvor stor en del er ren saft i 1 liter blandet saft?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af mathon

Også forholdstal
                                 saft       1
                                 vand     2
                           blanding     3

a)                                    
                                       \frac{vand}{saft}=\frac{2}{1}=2

                                      vand=2\cdot saft=2\cdot (2\; dl)=4


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2014 af mathon

b)
                                    \frac{ren\; saft}{blandet \; saft}=\frac{1}{3}

                                    ren\; saft=\frac{1}{3}\cdot blandet \; saft=\frac{1}{3}\cdot \left ( 10\; dl \right )=\frac{10}{3}\; dl=3\tfrac1{}{3}\; dl


Skriv et svar til: Hjælp til to korte opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.