Matematik

Hjælp

29. september 2014 af Yeew (Slettet) - Niveau: C-niveau

 (5+3x)*(5+3x) = 25+9x^2 er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

nej du skal huske det dobbelte produkt   (a + b)2  = a2 + b2 + 2ab


Svar #2
29. september 2014 af Yeew (Slettet)

Men (x-9)*(x+9) giver jo x^2-81


Svar #3
29. september 2014 af Yeew (Slettet)

Nåår, nu er jeg med. Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af Hansihh (Slettet)

#0 (5+3x)*(5+3x)
= ((((5•5)5•3x)3x•5)3x•3x)
= ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

i #0 har du kvadratet på en toleddet størrelse, og så skal man benytte (a + b)= a2 + b2 + 2ab

i #3 har du to tals sum gange de samme to tals differens og så benytter man (a+b)(a-b) = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

(5+3x)(5+3x)  sæt a=5, b= 3x og brug formlen i #5


Svar #7
29. september 2014 af Yeew (Slettet)

men (x-9)^2 =x^2+81-18x, er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2014 af Hansihh (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

ja,


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.