Matematik

Bestem længden af dele af en rektangel

30. september 2014 af annepigen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er blevet givet en opgave som jeg simpelthen ikke kan komme igang med. Så jeg håber at der er nogen kloge mennesker herinde der kan hjælpe mig.


Svar #1
30. september 2014 af annepigen123 (Slettet)

Jeg søger hjælp til både a og b


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2014 af mathon

a)

 Længden L af hegnet udtrykt ved x og y

                                     L = 2x + y

 Arealet A af hegnet udtrykt ved x og y

                                     A = x · y


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af PeterValberg

#2

Længden L af hegnet udtrykt ved x og y

                                     L = 2x + y

det må være:    L = x + (x - 1) + y = 2x + y - 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2014 af mathon

b)
                                    10 = 2x + y   ⇔   y = (10 - 2x)          0 < x 5

                                     A(x) = x · (10 - 2x) = 10x - 2x2    
     størst muligt areal
     kræver
                                     A '(x) = 0

                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af PeterValberg

#4   L = x + (x - 1) + y = 2x + y - 1

da den del af hegnet, der er ved hundehuset, er 1 meter kortere end x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2014 af mathon

Ja
          

b)
                                    10 = 2x - 1 + y   ⇔   y = (11 - 2x)          0 < x 5

                                     A(x) = x · (11 - 2x) = 11x - 2x2    
     størst muligt areal
     kræver
                                     A '(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

a) L = 2x + y -1        A = x·y - 1,2   (fratræk hundehuset, vi ønsker arealet af udendørsområdet)

b) følg metoden i #6


Skriv et svar til: Bestem længden af dele af en rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.