Matematik

ubestemte integral

04. oktober 2014 af MATANØRD - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne her opgave 

Bestem 

\int_{0}^{pi/2}3\cdot (sin(x))^2\cdot cos(x)dx

Jeg kan ikke rigtig finde ud af fremgangsmåden...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af peter lind

Brug substitution. t = sin(x)   dt = cos(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det hedder et BESTEMT integrale, når der er skrevet grænser på. Hvis der ikke er nogen grænser, kalder man det for et UBESTEMT integrale.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2014 af Heptan

Gør som #1.

\sin'(x)=\cos(x)

\cos'(x)=- \sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det hedder et bestemt integral, ikke integrale.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har ret.


Skriv et svar til: ubestemte integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.