Matematik

Differentialregning

05. oktober 2014 af LasseCool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Benyt cas til at bestemme f'(x), når

1) f(x)=In x    2) f(x)=(x-1)/(3-x)    3) f(x)=(x-2)^7

Linjen med ligningen y=2x-3 er tangent til en af de tre funktioners grafer. Hvilken? Angiv røringspunktets koordinater.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?? Jeg skal have hjælp til det markerde. I må gerne forklare det i et børnevenligt sprog tusind tak!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen   f '(x0) = 2  for hver af de tre funktioner for at finde, hvor funktionernes grafer har en tangent der er parallel med den givne linie. Undersøg så, om røringspunktet  (x0 , f(x0)) ligger på den givne linie.


Svar #2
05. oktober 2014 af LasseCool (Slettet)

Slettet


Svar #3
05. oktober 2014 af LasseCool (Slettet)

Jeg har løst ligningen f'(x0)=2 for hver af de tre funktioner. Jeg ved ikke helt om det er rigtigt, men ved funktionen (x-1)/(3-x) er x=2 når f'(x)=2. Er det så den funktion der har en tangent der er parallel med den givne linie?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal undersøge, om røringspunktet (x0 , f(x0)) ligger på linien y = 2x - 3.


Svar #5
05. oktober 2014 af LasseCool (Slettet)

Hmm hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved at indsætte koordinatsættet (x0 , f(x0)) i liniens ligning. For hver funden røringskoordinat x0 undersøges, om f(x0) er lig med 2·x0 - 3 .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.