Fysik

halvveringstid

05. oktober 2014 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har et spørgsmål tilbage i fysik som jeg virkelig ikke kan finde svaret på nogensteder. Hvordan udnyttes halvveringstid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2014 af mathon

                  A(t)=A_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{\mathbf{\color{Red} T_{\frac{1}{2}}}}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2014 af mathon

Hvis halveringstiden er kort, kan T1/2 benyttes til at beregne henfaldskonstanten.
Hvis halveringstiden er lang benyttes henfaldskonstanten til beregning af halveringstiden.

                                        T_{\frac{1}{2}}\cdot k=\ln(2)

            Halveringstiden og henfaldskonstanten er omvendt proportionale.


Skriv et svar til: halvveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.