Matematik

Find K

06. oktober 2014 af ranimukerji (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har brug for hjælp til denne opgave, har selv prøvet, men det giver ikke mening.

Håber nogen kan hjælpe, tak på forhånd

Vedhæftet fil: Vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

                                 \begin{pmatrix} k\\8 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -5\\4 \end{pmatrix}=\frac{1}{4}\cdot \left ( \begin{pmatrix} 11\\ 16 \end{pmatrix} -\begin{pmatrix} -5\\4 \end{pmatrix}\right )


Svar #2
06. oktober 2014 af ranimukerji (Slettet)

Men når jeg skriver det ind på lommerregneren for at isolere k, passer det ikke?

Vedhæftet fil:Beregning.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2014 af mathon

                 \begin{pmatrix} k\\8 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -5\\4 \end{pmatrix}=\frac{1}{4}\cdot \left ( \begin{pmatrix} 11\\ 16 \end{pmatrix} -\begin{pmatrix} -5\\4 \end{pmatrix}\right )

                   k+5=\frac{1}{4}\cdot \left ( 11+5 \right )=\frac{1}{4}\cdot 16=4

                   k=4-5=-1


Svar #4
06. oktober 2014 af ranimukerji (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor 8-4 og 16-4 forvinder?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2014 af mathon

Det var meningen, at du selv skulle undersøge, om der findes en løsning,
hvilket jo indebærer, at også

                   8-4\; matcher\; \frac{1}{4}\cdot \left ( 16-4 \right )  hvilket ikke er tilfældet.


Skriv et svar til: Find K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.