Fysik

Nyttevirkning

06. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for at finde Enytte ud fra de her tal: 

Massen af vandet (målt i kg): 0,800kg
Vandets startstemperatur (målt i celcius): 21,7 C
Vandets sluttemperatur (målt i celcius): 28,5 C
Omsat energi (målt i kJ): 133KJ

Som i kan se på billedet kan jeg ikke finde det der skal sættes ind i stedet for "???"
Ville være fedt med noget hjælp :D

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af peter lind

Det skal være den omsatte energi


Svar #2
06. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet)

altså det resterende af 22,77184?
Men hvordan finder jeg frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Heptan

Du har selv skrevet den: 133 kJ


Svar #4
06. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet)

lmao, er det bare det der skal indsættes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2014 af Heptan

Det ved jeg ikke, har ikke forstand på fysik...


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2014 af LeonhardEuler

Eomsat = 133 kJ

Enytte = m • c • ΔT = 0,8 kg • 4180 J/kg • oC • (28,5 oC - 21,7 oC )= 22.739,2 J = 22,7392 kJ

η = Enytte / Eomsat    • 100% = ( 22,7392 kJ / 133 kJ )  • 100% ≈ 17,09 %


Svar #7
06. oktober 2014 af CLynge123 (Slettet)

Tak tak, det eneste jeg var i tvivl om var E omsat ;)

Skriv et svar til: Nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.