Matematik

andengradpolynonmium

07. oktober 2014 af juliebruun1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et 2. gradspolynomium er givet ved funktionen:

fk (x)=x2 +kx+8
Undersøg hvordan antallet af rødder i polynomiet afhænger af k. 

Når jeg regner min diskrimininant bliver den d= k^2-32*x 

kan det passe? og er den så ikke negativ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af mathon

     d = k2 - 32   

       
               for -4√(2) < k < 4√(2)                  har fk(x) ingen reelle rødder
               for k = ±4√(2)                              har fk(x) én reel rod (dobbeltrod)
               for k = k < -4√(2)   v   k > 4√(2)   har fk(x) to reelle rødder


Svar #2
08. oktober 2014 af juliebruun1997 (Slettet)

#1

     d = k2 - 32   

       
               for -4√(2) < k < 4√(2)                  har fk(x) ingen reelle rødder
               for k = ±4√(2)                              har fk(x) én reel rod (dobbeltrod)
               for k = k < -4√(2)   v   k > 4√(2)   har fk(x) to reelle rødder

Forstår ikke helt hvad du mener med det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Diskriminanten er

         d = k2 - 4·1·8 = k2 - 32 .

Se så på de tre tilfælde:

1) d < 0 , dvs k2 -32 < 0
2) d = 0 , dvs k2 -32 = 0
3) d > 0 , dvs k2 -32 > 0

og løs de tilhørende uligheder eller ligning. d er et 2.-gradspolynomium i k. Benyt din viden om fortegnet af et 2.-gradspolynomium.


Skriv et svar til: andengradpolynonmium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.