Matematik

trekant- hjælp

08. oktober 2014 af rinaholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en vilkårlig trekant ABC. I trekant ABC er vinkel A =33 grader, vinkel C = 72 grader og AC= 20

a) bestem AB

Jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal bestemme AB. Hvilken formel skal jeg bruge ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2014 af mathon

                          \frac{c}{\sin(C)}=\frac{b}{\sin(A+C)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2014 af peter lind

Find vinkel B af at summen af vinklerne i en trekant er 180º

Brug dernæst sinusrelationerne


Svar #3
08. oktober 2014 af rinaholm (Slettet)

#2

Find vinkel B af at summen af vinklerne i en trekant er 180º

Brug dernæst sinusrelationerne


Okay tak for hjælpen, men jeg fik det til 11.2. Hvordan skla jeg så finde medianen fra B som kaldes M.
Ér dt formlen hyp/sin(B) -> 1,2/sin(75)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Medianen mb fra B er så den ukendte side i en trekant, hvor man kender vinkel A og de to hosliggende sider c = |AB| og |AC|/2 . Benyt en cosinusrelation til at beregne mb .


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2014 af mathon

          m{_{b}}^{2}=10^2+19,6921^2-2\cdot 10\cdot 19,6921\cdot \cos(33^{\circ})=157,476

                                      m{_{b}}^{2}=\left (157,476 \right )^{0,5}\approx 12,55


Skriv et svar til: trekant- hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.