Matematik

Lineære funktion

09. oktober 2014 af jnajnajna (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan kan man bestemme tallene a og b udefra to punkter på grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at de to punkters x- og y-koordinater begge skal opfylde ligningen y = ax + b .

        y1 = ax1 + b
        y2 = ax2 + b

Løs nu ligningssystemet i a og b.


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.