Matematik

Uendelige rækker

12. oktober 2014 af Simon888 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der er givet denne uendelige række fra n=1 til uendelig: ∑n/(n^5+1)

Det skal vises, at n/(n^5+1)≤1/n^4

Hvordan gør man det? Det ville være fedt, hvis jeg ikke fik løsningen men blot et hint. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har, for n ≥ 1, at

        \frac{n}{n^{5}+1}= \frac{1}{n^{4}+\frac{1}{n}}\leq \frac{1}{n^{4}}


Skriv et svar til: Uendelige rækker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.