Fysik

6,2 Øjebliksværdi

12. oktober 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En sinusformet vekselspænding har effektværdien 230V. Frekvensen er 50 hz.

Maksimalværdien er 325V.

Find spændingens øjebliksværdi 1/600 s efter at dens øjebliksværdi havde værdien 0.

Jeg har sagt: u= 325 gange sin((2 gange π gange 50) gange (1/600))

og jeg får ikke plus/minus 162 som er det rigtige resultat. Hvad gør jeg forkert? Jeg synes at mindes at jeg har fået at vide at der skal gøres noget med frekvensen, men jeg kan ikke finde tråden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2014 af Soeffi

Du skal regne i radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2014 af mathon

                   u(t)=325\cdot \sin\left ( 100\pi \cdot t+\varphi _0 \right ) er periodisk
dvs
                   u(t)=325\cdot \sin\left ( 100\pi \cdot \left (t_0+\Delta t \right )+\varphi _0 \right )\; \; \; \; p\in \mathbb{Z}      med \Delta t =p\cdot 0,02

                  


Skriv et svar til: 6,2 Øjebliksværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.