Matematik

sinusrelation

21. oktober 2014 af paulinahansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig med hvordan beregner de  to resterende sider en trekant, når jeg har vinklerne:

A=13*

C=151*

og siden c=13m


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt vinkelsummen til at beregne vinkel B. Derefter kan siderne a og b beregnes ved hjælp af sinusrelationerne.


Svar #2
21. oktober 2014 af paulinahansen (Slettet)

Ja, den sidste vinkel er 16*. Siger jeg så a/sin(A)=b/sin(B)=c/sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Man kender A, B, C og c og har så to ligninger til at bestemme a og b.


Skriv et svar til: sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.