Fysik

Gnidningskraften

22. oktober 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Goddag

Jeg har undret mig over, hvorfor gnidningskraften i det simple tilfælde/model er afhængig af normalkraften

                        Fμ = μ • FN 

Kunne jeg få en forklaring (meget gerne over gymnasie niveau), der er uddybende omkring gnidningskraften og dets afhængighed af normalkraften.

Jeg kan sagtens tænke mig frem til at normalkraften beskriver den kraft, hvorpå to flader presses sammen. Det, som jeg leder efter, er en atomar forklaring - altså hvad der sker på atom-niveau.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2014 af mathon

Der er tale om et overfladefænomen - glat/ru. At skulle beskrive hvert enkelt atoms opførsel lader sig ikke gøre.

                                 F_{gnid}=\mu \cdot F_N=\mu \cdot \cos(\alpha )\cdot m\cdot g


Skriv et svar til: Gnidningskraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.