Fysik

Kinematik

23. oktober 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Sidder fast med det sidste ? i opgaven.

Idet bilen når farten 50km/h, kobles motoren ud. Bilen ruller op ad en bakke med hældningen 20º..

Beregn den tilbagelagte vejlængde efter at motoren blev koblet ud, idet bilen fortsætter opad indtil farten bliver nul..


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af peter lind

Brug energibevarelse til at finde hvor højt over startpunktet bilen kommer. Se dernæst på den trekant, der dannes af vejbanen højden over jordfladen og selve jordfladen. Lav evt. en tegning med bil, jordoverfladen og banen op ad bakke


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2014 af mathon

                                    2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-v{_{0}}^{2}


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2014 af mathon

                                    \Delta s=\frac{v^2-v{_{0}}^{2}}{2\cdot a}

                                    \Delta s=\frac{0-\left ( \frac{125}{9} \; \frac{m}{s}\right )}{2\cdot \left (-9,82\; \frac{m}{s^2} \cdot \sin(20^{\circ}) \right)}


Svar #4
23. oktober 2014 af jukson (Slettet)

#3

                                    \Delta s=\frac{v^2-v{_{0}}^{2}}{2\cdot a}

                                    \Delta s=\frac{0-\left ( \frac{125}{9} \; \frac{m}{s}\right )}{2\cdot \left (-9,82\; \frac{m}{s^2} \cdot \sin(20^{\circ}) \right)}


Tak mathon, men kan du lige forklare lidt hvad du gjorde, da jeg selv har brugt acceleration tallet fra den forrige spørgsmål...:/


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2014 af mathon

generelt:

                   a=\frac{v-v_0}{t}                               

                                 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2014 af mathon

generelt:

                   a=\frac{v-v_0}{t}\; <=>\; a\cdot t=\left ( v-v_0 \right )                  
      og
                   \Delta s=\frac{1}{2}a\cdot t^2+v_o\cdot t            som ved multiplikation med  2a
giver

                   2a\cdot \Delta s= \left (a\cdot t \right )\cdot \left (a\cdot t \right )+2v_o\cdot \left (a\cdot t \right )

                   2a\cdot \Delta s= \left (v-v_0 \right )\cdot \left (v-v_0 \right )+2v_o\cdot \left (v-v_0 \right )

                   2a\cdot \Delta s=\left ( v-v_0 \right )(v-v_0+2v_0)

                   2a\cdot \Delta s=\left ( v-v_0 \right )(v+v_0)

                   2a\cdot \Delta s=v^2-v{_{0}}^{2}
   hvoraf
                   \Delta s=\frac{v^2-v{_{0}}^{2}}{2a}

                                 

 


Svar #7
23. oktober 2014 af jukson (Slettet)

Takker


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.