Fysik

Kernefysik

23. oktober 2014 af jukson (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sveder over følgende opgave:

Til medicinske undersøgelser.........anvendes iodisotopen I-131 som er radioaktiv med halveringstiden 8.0 døgn.......Når den indsprøjtes i patienten, er aktiviteten 0.52kBq

a) Beregn massen af den insprøjtende mængde I-131

b) Beregn aktiviteten i patienten efter 5.0 døgn.

Jeg håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2014 af peter lind

Aktivitet = - dN/dt =  k*N  hvor N er antallet af kerner. Brug dette til at finde antal kerner og gang dette med massen af en kerne
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2014 af mathon

 Anvend
                       N_0=\frac{1}{k}\cdot A_0

                       m=\frac{N_0}{N_A}\cdot M

                       m=\frac{1}{k}\cdot \frac{A_0}{ N_A}\cdot M

                       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m=\frac{691200\; s}{\ln(2)}\cdot \frac{520\; s^{-1}}{6,02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1}}\cdot \left ( 130,906414\; g\cdot mol^{-1} \right )=1,12718\cdot 10^{-13}\; g


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2014 af mathon

                    \frac{1}{k}=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}=\frac{8\; d\o gn}{\ln(2)}=\frac{8\cdot \left ( 24\cdot \left (3600\; s \right ) \right )}{\ln(2)}=\frac{691200\; s}{\ln(2)}


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.