Matematik

(a+10)/a = a/10

26. oktober 2014 af penalhusxx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ja, jeg skal løse den ligning i overskriften.. Men kan slet ikke knække koden! Er der nogle der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af Søreb (Slettet)

(a+10)/a = a/10
>
((a+10)/a)=0.1*a
>
a=−5*(√(5)-1) eller a=5*(√(5)+1)

Skriv til mig privat, hvis det skal forklares tydeligere. Det er bare hurtigt skrevet det her..


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af Therk

For a\neq 0:

\begin{align*} \frac{a+10}{a} &= \frac a {10} \\ &\Leftrightarrow \\ \frac {a+10}{\color{red}a}\cdot 10{\color{red}a} &= \frac{a}{\color{red}10} {\color{red}10}a \\&\Leftrightarrow\\ 10a+10^2 &= a^2 \\ &\Leftrightarrow \\ \color{blue}-a^2+10a+10^2 &\color{blue}= 0 \end{align*}

Det i blå kender du som en almindelig andengradsligning, som du kan løse. :) Det i rød går ud med hinanden.


Skriv et svar til: (a+10)/a = a/10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.