Matematik

Beregn koordinatsættene til skæringspunkter

26. oktober 2014 af Marianoerholt - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en matematik aflevering til i morgen, men kan simpelthen ikke finde ud af en af opgaverne. Opgaven lyder:

En linie m går gennem punkterne A (2,10) og B (5,4). Beregn koordinatsættene til m's skæringspunkter med koordinatakserne og med linien med ligningen x = -1.

Er fuldstændig lost, så ville virkelig værdsætte det, hvis nogen kunne give mig en hånd:)


Svar #2
26. oktober 2014 af Marianoerholt

Kan ikke helt finde rundt i det;(

bag i bogen, hvor svarene står, står der (7,0) , (0,14) , (-1,16) , så skal bare finde ud af, hvordan jeg får de svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af peter lind

Find ligningen for linjen gennem A og B

For at finde skæringen med y aksen sæt x = 0 og løs den fremkomne ligning.

skæring med x aksen: sæt y = 0 og løs den fremkomne ligning

skæring med linjen x=-1 sæt x = -1  og løs den fremkomne ligning

Du kunne evt. lave en graf af funktionen og linjen x=-1 for at få overblik over opgaven


Svar #4
26. oktober 2014 af Marianoerholt

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Beregn koordinatsættene til skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.