Matematik

Reducering... HJÆLP

26. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er helt blank på, hvordan man reducerer udtrykket c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-10-26 kl. 16.38.40.png 

c) Skriv tælleren som kvadratet på en toleddet størrelse og forkort så.


Svar #2
26. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Det forstår jeg ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

c)

\frac{a^2 - 2ab + b^2}{2\cdot (a-b)} = \frac{(a-b)^2}{2\cdot (a-b)} = ...


Svar #4
26. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

hvorfor giver det (a-b)^2 ?

Du må undskylde mit besvær, men vi har ikke haft meget om emnet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#4

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Repeter dine kvadratsætninger fra folkeskolen.


Svar #7
26. oktober 2014 af hejtykke2 (Slettet)

Så det vil give (a-b)(a-b)/(2a-2b ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det giver jo    (a-b)2/(2(a-b)) , hvor man så kan forkorte med (a-b), under forbeholdet a ≠ b .


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

Hvis du går i 3.g og har matematik på A, må du bestemt have hørt om kvadratsætningerne.

Repeter

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab

(a + b) · (a - b) = a- b2

(a + b)3 = (a2 + b2 + 2ab) · (a + b) = a3 + b+ 3a2 · b + 3b2 · a

(a - b)3 = (a2 + b2 - 2ab) · (a - b) = a3 - b3 - 3a2 · b + 3b2 · a


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{a^2 - 2ab + b^2}{2\cdot (a-b)} = \frac{(a-b)^2}{2\cdot (a-b)}=\frac{(a-b)}{2}

a ≠ b som #8 angiver


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

De to sidste linier er ikke kvadratsætninger, men udtryk for binomialformlen med n = 3 .Der er for så vidt ingen grund til at have særskilte udtryk for (a+b)3 og (a-b)3 . Det første af disse udtryk skrives bekvemt på den mere symmetriske form

        (a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3 .


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2014 af Koburg58 (Slettet)

#11

Nej okay så kubiksætninger. Der er ikke noget galt i at nævne dem


Skriv et svar til: Reducering... HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.