Matematik

det haster

26. oktober 2014 af djeijd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har siddet 2 timer seriøst og regnet men opgiver hvem vil hjælpe?

billede vedhæftet

Vedhæftet fil: hasteer.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Træk 2x fra på hver side og gang så med (1-x) på hver side

        4 + 2x·(1-x) = 0 , x ≠ 1 .

Divider med 2, og løs nu denne 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

4/(1-x) + 4x = 2x  <=>

4/(1-x) = -2x  <=>

4 = -2x(1-x)  <=>

4 = -2x + 2x2  <=>

-2x2 + 2x + 4 = 0  <=>

x2 - x - 2 = 0  <=>

x = -1  eller x = 2


Skriv et svar til: det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.