Matematik

Kan det passe?

26. oktober 2014 af sejt12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan det passe at \frac{4}{1-x}+4x=2x

er= -4x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2014 af mathon

Nej

       for x ≠ 1   multiplicer med (1 - x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2014 af mathon

           \frac{4\cdot (1-x)}{(1-x)}+4x\cdot (1-x)=2x\cdot (1-x)

           4+4x-4x^2=2x-2x^2

            0=6x^2-2x-4

            3x^2-x-2=0     en andengradsligning som du løser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2014 af mathon

                  \begin{array}{|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline 3&-1&-2&{\color{Red} \mathbf {25}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2014 af mathon

korrektion for tegnfejl:

                     \frac{4\cdot (1-x)}{(1-x)}+4x\cdot (1-x)=2x\cdot (1-x)\; \; \; \; \; x\neq 1

                     4+4x-4x^2=2x-2x^2

                      0=2x^2-2x-4

                      x^2-x-2=0

                                                                \begin{array}{|c|c|c|c|} a&b&c&d\\ \hline 1&-1&-2&{\color{Red} \mathbf {9}} \end{array}

                       x=\frac{-(-1)\pm \sqrt{9}}{2\cdot 1}=\frac{1\pm 3}{2}=\left\{\begin{matrix} 2\\ -1 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.