Fysik

Strøm

28. oktober 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe :-)

I måleudstyret passerer strømmen fra lynet gennem en resistor med resistansen 5,1*10-4 Ω.
På et tidspunkt under et lynnedslag måles spændingsfaldet over resistoren til 7,2 V.
a) Bestem strømstyrken i resistoren til dette tidspunkt.

I et andet lyn måles strømstyrken til 25 kA, og lynnedslaget varer 15 ms.
b) Hvor mange elektroner passerer et tværsnit af resistoren under lynnedslaget?

Resistoren har massen 0,72 kg og består af et metal med den specifikke varmekapacitet 415 J/(kg*K).
c) Vurd´er størrelsen af temperaturstigningen i resistoren, når der løber en strøm på 25 kA gennem den i 15 ms.



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2014 af mathon

a)
           Brug Ohms lov
                                          U=R\cdot I

b)
           Brug
                         I=\frac{q}{t}        og    N=\frac{q}{e}          

c)
           Brug
                         R\cdot I^2\cdot t=m\cdot c\cdot {\color{Red} \mathbf\Delta T}           


Svar #2
28. oktober 2014 af majsingym (Slettet)

Men hvad skal stå på de forskellige bogstavers pladser?


Skriv et svar til: Strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.