Fysik
6.6 middelværdi
Udgangsspændingen fra en variabel spændingsforsyning forløber efter en sinuskurve med maksimalværdi 311 V og frekvens 50 Hz, dog mangler ved den aktuelle indstilling de første 45 grader i hver halv-periode.
b) Beregn spændingens middelværdi og effektværdi.
For at beregne spændingens middelværdi har jeg brugt: Emid = Emax * 2/3,14 = 311*2/3,14 = 198,089
Svaret er 168,9 V hvad gør jeg forkert?
Svar #1
29. oktober 2014 af hesch (Slettet)
#0: Jeg kan ikke gennemskue, hvad du gør forkert, men du finder middelværdien ved:
Umid = 311/π * π/4∫π sin(θ) dθ
Altså du integrerer over en halv periode.
Svar #4
07. november 2014 af multo26 (Slettet)
Ok, hvordan finder jeg så θ? Kan det være tan-1(hos/mod)? og i så tilfælde hvad er så hos og mod. Det duer måske kun til grader?
Eller hvordan finder jeg θ?
Svar #6
07. november 2014 af hesch (Slettet)
#5: θ er en (integrations)variabel. Du skal ikke finde/beregne den. Du skal integrere funktionen sin(θ) fra π/4 til π.
Det gælder, at vinkelhastighed = 2π * frekvens. Men det er jo noget andet.
Svar #8
07. november 2014 af hesch (Slettet)
#7: Ikke på min. Jeg kan ikke lige huske, om den er på din? :)
Svar #9
08. november 2014 af multo26 (Slettet)
Det her jo en sammensværgelse i logik, som jeg ikke er del af:D Hvis ikke den er på lommeregneren hvordan kan jeg så integrere?
Svar #10
08. november 2014 af hesch (Slettet)
#9: Du kan frit vælge en anden integrationsvariabel, fx "x", altså:
Umid = 311/π * π/4∫π sin(x) dx
Du får det samme resultat. For din lommeregner er θ eller x blot bogstaver (variabelnavne). Der er ingen "stavekontrol" her.
Skriv et svar til: 6.6 middelværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
