Fysik

Transformerligningen

02. november 2014 af idioteralle (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Transformerligningen, hvad er det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

En transformer består af en jernkerne med to spoler. Man sætter en vekselspænding Up til den ene spole, kaldet primærspolen og får så en vekselspænding Us på den anden spole, kaldet sekundærspolen.

Har de to spoler vindingstallene np og ns siger transformerligningen at Us/ns = Up /np.

Ud fra dette kan man finde én af størrelserne, hvis man kender de tre andre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2014 af mathon

For en ideel (tabsfri) transformer
gælder:
                                                  den tilførte effekt  =  den udtagne effekt
som også formuleres:
                                                  effekten i primærsiden  =  effekten i sekundærsiden

                                                                      U_s\cdot I_s\; =\; U_p\cdot I_p


Svar #3
02. november 2014 af idioteralle (Slettet)

Okay så når der står at jeg skal indsætte, det således hvordan gør jeg så


Transformerligningen:

Primær-spænding  *                     =                   *  

Primær-effekt - Sekundær-strøm - Sekundær-spænding - Primær-strøm - Sekundær-effekt

___________________________________________________________________________


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2014 af mette48 (Slettet)

Transformerligningen står i #1

Hvorfor #2 blander ligningen for energi ind i dette ved jeg ikke. (Han har måske glemt navnene på ligningerne).


Skriv et svar til: Transformerligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.